Hide in 20s

https://88db.com.hk/Business/Finance-Investment/ad-505393/
多謝登入查閱  以下喺本人從事十五年保險嘅個人感受

作為香港人的你和我;出名做事拼博、效率尤高、尊業、敬業樂業。其實說真都是為了自己及家人嘅生活及未來打拼。
我們每人都希望收入跟隨自己年齡而增長,唔希望好似恒生指數般大上大落。但"人無遠慮,必有近憂"正如"無千日好、花無百日紅"。我們身邊總有一些例子,因為家人健康出了問題,而令親人無論在心靈及經濟上都構成壓力。"唔信的話請登去港聞板或社會服務板"。我相信無人希望不幸嘅事情發生在自己身上!但總聽人說"三十歲前人欺病、三十歲後病欺人"又或"福無重至、禍不單行"。在香港須已有政府医療機構為我們包低,但一些長期病仍需排期多月或自付費用。假如不幸真的發生了!医療費我能負擔嗎?家人的生活費如何處理?唔想為一些不明朗因素;變成家人嘅包服?立即計劃吧!

祝君生活愉快、合家安康!

PS:開開心心出門去,快快樂樂返回家

聯絡電話852-90408659(Mr.wong yau yam黃祐欽)或電郵至yauyam_wong@yahoo.com.hk
補充資訊